Followers

Sunday, December 20, 2009

Jom Bantu Ust Nazrey!!Konsert Nasyid NAZREY JOHANI TOUR de TAHFIZ
16 Disember 2009 (RABU)
Main Hall CAC Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM)
8 mlm - 12 mlm
artis yang hadir : NAZREY (ex-vokalis kumpulan RAIHAN), INTEAM, AL-GEBRA, & NICE

Assalamualaikum wbt..

Saya bukanlah peminat konsert, tapi dipujuk jua oleh Kak Jie utk ke konsert ni. Kak Jie pun bukan peminat konsert, tapi barangkali Allah telah menggerakkan hati kami utk ke konsert ini.

Persembahan dimulakan oleh artis-artis jemputan seperti kumpulan Nice, Algebra dan in Team. Saya tidaklah terlalu menumpukan perhatian pada persembahan tersebut krn sdg sibuk bermesej dgn adik-adik Kuantan. ^_^

Namun, apabila tiba giliran Ust Nazrey Johani, saya menjadi hiba dan sayu.
Ust bukan berkonsert saja-saja. Bukan utk dirinya, bukan utk mana-mana industri nasyid.
Tapi utk UMAT ISLAM.

Beliau pada malam tersebut meluahkan perasaannya dan menjelaskan mengapa dia keluar Raihan. Saya x pernah tahu dan x pernah ambil tahu. Cuma mmg agak terkejut dgn penarikan dirinya dari Raihan suatu ketika dahulu. Yang saya tahu cuma beliau ingin berdakwah.

RUPANYA beliau sdg dlm perancangan utk menubuhkan sebuah Kompleks Pengajian Tahfiz Bayu Syahadah di tanah kelahiran beliau sendiri, iaitu di Ranau Sabah. Beliau melakukan semua ini kerana kesedihan pada penduduk sabah yang tidak terbela dan semakin ramai yang murtad.
Ust Nazrey membaca sajak dgn penuh perasaan

Maklumat seterusnya ini saya dptkan dari blog lain:

Usaha ke arah mewujudkan pusat tahfiz ini telah giat dilaksanakan oleh beliau sejak keluar dari Raihan lagi. Alhamdulillah, usaha beliau sudah mula menampakkan hasil apabila berjaya mendapat tanah waqaf seluas 30 ekar di Ranau. Beliau turut mendapat sokongan dari pelbagai pihak termasuk arkitek, kontraktor, ahli korporat, pemimpin setempat dan menteri.

Menurut beliau, keadaan pengembangan Islam di Sabah agak terbatas kerana hampir tiada madrasah atau pusat pengajian Islam di sana, tidak seperti di semenanjung. Beliau yang merupakan seorang saudara baru turut meluahkan rasa dukacitanya di atas beberapa kes saudara baru yang kembali murtad dan terdapat juga sebuah kampung yang keseluruhannya kembali murtad kerana kurangnya pengajian ilmu Islam dan pendedahan mereka terhadap agama Islam.

Kompleks pengajian tahfiz ini akan dibina berkonsepkan ala resort atau homestay di kaki gunung Kinabalu berhampiran sebatang sungai. Kami turut dipersembahkan dengan tayangan 3d cadangan rekabentuk kompleks tersebut yang turut dilengkapi rumah kakitangan, rumah musafir, rumah tetamu dan chalet.

Beliau meletakkan target untuk mengumpul sejumlah RM15 juta dan meletakkan harapan agar dapat memulakan operasi tahfiz ini hujung tahun 2011.

Semoga usaha murni beliau ini akan dipermudahkan dan diberi ganjaran amal jariah yang tak berkesudahan... amiinnn...( Ust dan anaknya yang comel di atas pentas)


Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut di blog http://www.tahfizsyahadah.blogspot.com/

atau di facebook: tahfizsyahadah
atau di twitter: tahfizsyahadah
atau email: tahfizsyahadah@gmail.com

Ini perjuangan orang lain, KITA PULA BAGAIMANA? TEPUK DADA TANYA IMAN……

3 comments:

Nurturing The Ummah said...

terus aktif walau dimana berada.

Kuantan bersama ustaz nazrey 8 januari. Forum sempena CAMPRO

SITI RAHMAH BORHAM said...

salam ziarah..smga usaha ust.nazrey diberkatiNya

pencinta_tarbiah said...

8 jan nati ust nazrey akan berforum di uia ktn lak sekali dgn wat performance gak

Baiti Jannati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Marwan Majdi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails