Followers

Sunday, August 29, 2010

Riadah dgn Pak Lang dan Mak Lang

Sesekali bersama dgn kanak-kanak, membuatkan kita terfikir yang kita juga pernah melalui alam seperti mereka. Dan masa yang begitu pantas berlalu, membuatkan kita tak sedar yg kita sudah pun tiba di peringkat bakal melahirkan zuriat.

Kes buang bayi cukup ketara kini sehingga membuatkan 'mereka' terpanggil utk menyediakan tempat khas bg mereka golongan yang nak melahirkan anak. Kenapa tidak diubati dari akar umbi lagi? Seorang anak bermula dgn seorang ayah dan ibu.

Lantaran ibu dan ayah yang tidak ada kefahaman Islam, disitulah bermula institusi usrah yang cacamerba.

Kerana itulah, antara motivasi terkuat yang menjadi pegangan seorang muslimat dan muslimin, sebelum mendirikan rumah tangga, adalah cara bagaimana mereka menjaga hubungan tersebut.

Andai tersasar, maka zuriat yang ada dalam rahim si ibu, turut menerima tempiasnya juga. Persiapan utk menjadi bapa yang soleh/ah tak perlu menunggu adanya calon pasangan dan bersedia utk menikah, tapi ianya bermula dari SEKARANG! Kitalah yang akan mengubah pola keruntuhan akhlak di bumi Malaysia ni. Jom kita terus gerakkan dakwah, mengislahkan semampu kita. ke arah menuju 1 UMMAH :)Riadah di Pengkalan Asam

(x de anak lagi, jadi tumpang anak sedara dulu) :)


Pak Lang yang sudah berpeluh melayan anak-anak menakannya.

Keceriaan kanak-kanak turut mengukir sama corak emosi kita :)


No comments:

Baiti Jannati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Marwan Majdi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails